jpthailand.reismee.nl

Prachtige oude tempel.

Vandaag den 13de en nog 13 dagen te gaan voor ik vertrek.

Nog een verhaal om te oefenen uit 2006.

Phanom Rung - Buriram

Dit is het laatste tripje dat ik in 2006 heb gedaan.

Het er buitengewoon mooi.

De Phanom Rung tempel (officiële naam: Prasat Hin Khao Phanom Rung) is een van de mooist gelegen tempels van Thailand. Deze hindoeïstische tempel ligt namelijk bovenop dode vulkaan! Sta je er bovenop dan zie je in het zuidoosten de Dongrek bergen in Cambodja liggen in de richting waar ooit het zo machtige Khmer-rijk lag. Rond Phanom Rung ligt een heel tempelcomplex dat het grootste en mooiste Khmer-monument van haal Thailand is.

Het historisch tempelcomplex is gebouwd in de 10e - 13e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bijzonder is een enorme promenade richting de toegangspoort. Over deze weg betrad vroeger de koninklijke familie de tempel en leidt je naar drie 'naga-bruggen', versierd met vijfkoppige slangen en lotusbloemen. Deze worden omgeven door verschillende terrassen en brengen je naar diverse heiligdommen waar je hindoeïstische verhalen afgebeeld ziet. Je ziet er veel afbeeldingen van de goden Vishnu en Shiva.

Kom hier in april wanneer het Prasat Hin Khao Phanom Rung Festival wordt gehouden. Dit herdenkt de restauratie van Phanon Rung en heeft een mooie authentieke sfeer. 's Ochtends is er een ritueel dat je maar weinig ergens anders ziet. Dan worden er tijdens de 'buang suang ceremonie' goden en andere hemelbewoners aangeroepen. Bij de tempel wordt er gedanst en er wordt lekker gegeten. Kom vroeg in de ochtend voor een adembenemend uitzicht. Dan schijnt de zon door de vijftien doorgangen van de tempel.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!